خوزستان زیبا بسیار تماشایی است به همین دلیل همراه باشید و درباره خانه سوزنگر؛ جاذبه‌ای دوست‌داشتنی در خوزستان بدانید.

خانه سوزنگر؛ جاذبه‌ای دوست‌داشتنی در خوزستان

سلام نو _ سرویس گردشگری: درباره تاریخ دقیق و جزئیات ساخت خانه تاریخی سوزنگر اطلاعات زیادی در دست نیست ولی گفته می شود قدمت آن به حدود یک قرن پیش برمی گردد. البته در داخل خانه سوزنگر آجر کتیبه داری وجود دارد که روی آن تاریخ ۱۳۳۰ هجری قمری حک شده و احتمالا تاریخ ساخت بنا را نشان می دهد. این خانه متعلق به شخصی به نام سوزنگر بوده و به همین نام نیز شناخته می شود.

آشنایی با خانه سوزنگر

تاریخ دقیق و با جزئیاتی از زمان ساخت این بنا همچنین اطلاعات زیادی درباره آن وجود ندارد اما طبق گفته ها می توان گفت قدمت این خانه تاریخی به حدود یک قرن پیش برمی گردد، البته در داخل خانه سوزنگر آجری وجود دارد که دارای کتیبه می باشد و بر روی آن کتیبه تاریخ ۱۳۳۰ هجری قمری حک شده است که به احتمال زیاد نشان دهنده تاریخ بنا است، این خانه تاریخی در گذشته متعلق به فردی به نام سوزنگر بوده که به همین نام هم شناخته می شود.

خانه تاریخی سوزنگر در یک کوچه بن بست قرار دارد و با هویت معماری دزفول باعث زینت بافت قدیمی دزفول گشته است. این خانه تاریخی دارای معماری با ظرافت و زیبایی است که هر فردی را متحیر می کند. آجرکاری های زیبا و با ظرافتی که در این خانه کار شده است آن هم در زمان گذشته باعث حیرت و به وجود آمدن هر انسانی می شود.

این خانه تاریخی دارای دو طبقه؛ زیر زمین و شوادان است که به سبک معماری درونگرا ساخته شده است. در تمام قسمت های خانه از آجر استفاده شده است همین امر موجب می شود تا تنوعی که در تزئینات قسمت های مختلف خانه می بینیم را اثری هنرمندانه و زیبا تلقی کنیم. در قسمت های مختلف این خانه آجرکاری اختصاصی دزفول که خون چینی است به کار رفته است.

خانه سوزنگر؛ جاذبه‌ای دوست‌داشتنی در خوزستان

از همان ابتدا که به نزدیک این خانه تاریخی می رسید و قدم در کوچه پس کوچه های آن می گذارید آرامشی که در این خانه وجود دارد را حس می کنید در یکی از کوچه های بن بست به ورودی خانه سوزنگر می رسید که بسیار ساده و بی پیرایه بنا شده است و شما را به دنیای هنرمندانه خود راه می دهد.

ابتدا وارد هشتی که می شوید، نگاه تان به سمت قوس های سقف و طاق و تزئینات داخل خانه می افتد و در ادامه راه به پلکانی خواهید رسید که هدایت گر شما به حیاط بیرونی خانه است داخل حیاط ایوان و ایوانچه های وجود دارد که در نگاه اول به راحتی می توانید حدس بزنید که در زمان گذشته محل مهمانی ها و دورهمی ها در خانه بوده است.

خانه سوزنگر بر خلاف بناهای دیگری که حیاط مرکزی با صفا و دلبازی دارند از این ویژگی برخوردار نیست و دارای حوض خانه ای در گوشه حیاط است، زمانی که شما در حیاط خانه ایستاده اید می توانید سرتان را به سمت بالا چرخانده و از تماشا کردن تزئینات آجری که در پشت بام خانه کار شده است لذت زیادی ببرید.

طبقه اول خانه شامل؛ ایوان، اتاق های گوشواره و تراس می باشد که در تمام آن ها آجرکاری مخصوص دزفول ( خون چینی ) را می بینید، طبقه اول در حال حاضر به عنوان کارگاه آموزش صنایع دستی مورد استفاده قرار گرفته است اما اتاق های طبقه دوم که در زمان گذشته مختص مهمانان بوده خالی هستند.

بیش از ده نوع آجرکاری نفیس در تزئینات بنای خانه تاریخی سوزنگر به کار رفته است که از بین تزئینات می توان به نقوشی مثل؛ گل زنجیری، دندان موشی، حصیری و گل نوساده اشاره کرد. البته در حال حاضر بعد از مرمت و استحکام بخشی در این بنا، این خانه تاریخی رنگ و رویی به خود گرفته است.

خانه سوزنگر؛ جاذبه‌ای دوست‌داشتنی در خوزستان

بازدید از خانه سوزنگر

از همان لحظه ای که قدم در کوچه پس کوچه های نزدیک به خانه سوزنگر بگذارید محو آرامشش می شوید. در یکی از همین کوچه های بن بست به ورودی خانه تاریخی سوزنگر می رسید که در نهایت سادگی و بی پیرایگی ساخته شده و شما را به دنیای هنرمندانه خود راه می دهد.

وارد هشتی که می شوید، نگاهتان به سمت طاق ها و قوس های سقف و تزئیناش می چرخد و در ادامه به پلکانی می رسید که شما را به حیاط بیرونی خانه هدایت می کند؛ این حیاط با ایوان و ایوانچه هایی محاصره شده و به راحتی می توان حدس زد که زمانی محل دورهمی ها و مهمانی های صاحب خانه بوده است.

حوضخانه این بنا در گوشه حیاط واقع شده و برخلاف بناهای دیگر که حیاط مرکزی دلباز و باصفایی دارند، خانه سوزنگر از چنین ویژگی برخوردار نیست. ضمنا داخل حیاط که هستید سرتان را به سمت بالا بچرخانید و از تماشای تزئینات آجری پیش بام خانه لذت ببرید.

طبقه اول شامل ایوان، اتاق های گوشواره و تراس است که در همه آن ها آجرکاری مخصوص خوون چینی را می بینید. این طبقه کارگاه آموزش صنایع دستی است ولی اتاق های طبقه دوم که در گذشته مخصوص مهمان ها بوده، خالی هستند.

خانه سوزنگر؛ جاذبه‌ای دوست‌داشتنی در خوزستان

در تزئینات بنای خانه تاریخی سوزنگر بیش از ده نوع آجرکاری نفیس به کار رفته که از میان آن ها می توان به نقوشی همچون گل زنجیری، حصیری، دندان موشی و گل نوساده اشاره کرد. البته به همت مسئولین و بعد از مرمت ها و استحکام بخشی های بنا، این خانه رنگ و رویی به خود گرفته است.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید