تداوم روند تورم در ارقام کنونی عواقب بسیار خطرناکی برای کشور داشته و هر روز خطر ورود به محدوده ابرتورم را بیشتر می‌کند.

افزایش نرخ سود بانکی رسما آغاز شد/ دور جدید گرانی‌ها در راه است؟

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز،‌ جزئیات افزایش نرخ سود بانکی اعلام شد.

معاون اداره اعتبارات این بانک با بیان اینکه مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری عام در نشست روز سوم دی‌ماه سال جاری هیئت عامل بانک مرکزی تصویب و در همان روز به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد، گفت: همانطور که پیش از این اطلاع‌رسانی شده است، این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب ۲۳ درصد منتشر می‌شود.

توحید عمرانی افزود: فروش این اوراق صرفاً برای افراد حقیقی ایرانی بالای ۱۸ سال مجاز است و مدت این اوراق حداکثر یک ساله است. اما بانک مرکزی به بانک‌ها این اجازه را داده است که این اوراق را با سررسیدهای زیر یکسال نیز منتشر کنند.

این مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به اینکه یکی از الزامات انتشار این اوراق، ارائه درخواست از سوی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری است، تصریح کرد: از زمان ابلاغ شرایط انتشار این اوراق تا این لحظه، مجموعاً ۱۷ بانک درخواست‌های خود را به بانک مرکزی ارائه کرده‌اند و بانک مرکزی نیز متناسب با سیاست‌هایی که برای هر بانک مدنظرش است، مجوز انتشار اوراق را به این بانک‌ها اعطا کرده است و تقاضای مابقی بانک‌ها نیز در حال ارسال به بانک مرکزی است.

وی ادامه داد: بانک‌های ملی ایران، مسکن، رفاه کارگران، توسعه تعاون، خاورمیانه، پاسارگاد، پارسیان، سینا، سامان، اقتصاد نوین، شهر، ایران‌زمین، سرمایه، گردشگری، ایران و ونزوئلا و همچنین مؤسسات اعتباری نور و ملل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری هستند که تاکنون از بانک مرکزی مجوز انتشار این اوراق را دریافت کرده‌اند و از امروز می‌توانند پس از تجهیز شعب نسبت به انتشار اوراق نامبرده اقدام کنند.

تاثیر نرخ سود بانکی بر تورم

از اواسط سال ۱۳۹۰ تا پایان دولت دهم میانگین تورم سالانه ایران ۳۷‌درصد بود. اما از زمان استقرار دولت یازدهم در تیرماه ۱۳۹۲ تا اردیبهشت ۱۳۹۷ که کشور به امید شرایط بهتر در آرامش نسبی قرار گرفت، تورم ایران به‌طور میانگین در سطح ۵/ ۱۱‌درصد آرام گرفت. از فروردین‌ماه ۱۳۹۷ و با اتخاذ سیاست مخرب تعیین نرخ دستوری ۴۲۰۰تومانی برای دلار، به‌یکباره نرخ تورم در کشور فزونی یافت، به نحوی که میانگین نرخ تورم سالانه از آن تاریخ تا امروز (پایان آذر ۱۴۰۱) به ۸/ ۴۶‌درصد رسیده است.

تداوم روند تورم در ارقام کنونی، به گواه اقتصاددانان عواقب بسیار خطرناکی برای کشور داشته و هر روز خطر ورود به محدوده ابرتورم را بیشتر می‌کند. در همین راستا یکی از کانال‌هایی که برای مهار تورم در کشورهای مختلف دنبال می‌شود این است که سیاستگذار پولی از طریق تعدیل نرخ سود بر رفتار مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران تاثیر می‌گذارد و این امر به تغییر متغیرهای اقتصاد کلان از قبیل رشد اقتصادی و تورم منجر می‌شود.

این در حالی است که آخرین تصمیم درباره نرخ سود سیستم بانکی در ایران به سال ۱۳۹۵ بازمی‌گردد و از آن زمان تاکنون با وجود اینکه سیاستگذاران پولی در دنیا به‌طور مداوم و با توجه به شرایط کلان اقتصاد در بازه‌ ماهانه نسبت به تغییر نرخ بهره سیستم بانکی با ابزار نرخ بهره بین‌بانکی تصمیم‌گیری می‌کنند، این نرخ برای سال‌ها به‌رغم چرخه‌های تجاری مختلف بدون تغییر بوده است. در پرونده امروز «باشگاه اقتصاددانان» به بهانه گمانه‌زنی‌ها درخصوص افزایش نرخ سود بانکی با تصمیم شورای پول و اعتبار، به بررسی اثرات این سیاست بر نرخ تورم پرداخته‌ایم. در این پرونده از تحلیلگران پرسیده‌ایم که آیا این ابزار پولی در شرایط امروز اقتصاد ایران، در جهت رفع نرخ تورم‌های بالا اثرگذار خواهد بود یا خیر؟

کد خبرنگار: ۱۳
۹دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
    0 0
    اتفاقا بهترین شیوه کنترل تورم افزایش سود بانک‌هاست تا دوباره پولها به بانکهابرگردد.
  • رضا IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
    0 0
    تورم واقعی بیش از چند صد درصد هست اون وقت بانک هت میخان بیست وسه درصد سود بدهند! ضرر نکنن ی وقت !
  • عبدالعلی گل بابا نژاد IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
    0 0
    به شرف هر چه مردان روزگار داری بد حساب میکنی از ۱۶ماه جلوتر اجناس کمترین ۸برابر و بیشتر اجناس تا ۱۳برابر میانگین ۱۱برابر یعنی یکهزار و یکصد درصد ۴۸درصد کجای کار هستید جنابعالی پارسال این موقع یک لیست برای خرید خوراکی منزل یک ملیون ویک صد هزار تومان پرداخت کردم خدای الان دیروز همون اندازه همون لیست همون کالا و اجناس مبلغ ۷ملیون پرداخت کردم برنج ۲۷در بابل پاییز ۶مهر مرغ ۱۶دیروز برنج ۱۰۹ومرغ ۵۵پنیر ۴۸تومان یک کیلو همون پنیر ۲۹۰تومان اگر دوس دارد کسی فاکتور و لیست خرید پارسال اول پاییز و مبلغ پرداخت همون لیست ۷ملیون الان فاکتور دارم این چه وضعیت موجود کشور جهنم روز رستاخیز درست کردین آنوقت ۴۷درصد چرا اینقدر چشم در چشم دروغ گفتن واسه چی بیا من یک دبیر بازنشسته هستم الکی از خود حرف نمیزنم مثل مدیران اقتصاد لیست وفاکتور ارائه بدم خرج منو ده برابر حق و حقوق امثال من در دو مرحله بوغ شیپور اول ده درصد دوم ۱۱درصد ۶ماه خوردین میانگین میشه ۱۴درصد این اگر ظلم و ستم وتاراج نیست چه است دارید صدقه میدهید نه حقوق کشور های مختلف ۱۳تا ۱۷برابر شما حقوق بازنشستگان میدهند این چه وضعیت موجود کشور بخدا قسم من
  • IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
    0 0
    بجای اینکه سود سپرده گذاری را زیاد شود تورم را کنترل کنید .همچنین اگر میخواهید جبران خسارات سپرده گذاران شود میبایست با توجه به همان زمانیکه وجوهشان را نزد بانک سپرده گذاری نمودند و به میزان تورم افزایش یافته جبران خسارت نمائید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید