سیگار تأثیرات مخربی بر ارگان‌های بدان می‌گذارد همراه باشید تا بدانیم تغییرات چهره بعد از ترک سیگار چگونه است.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

به گزارش سلام نو با ترک سیگار قطعا چهره ی شما زیباتر و جوان تر خواهد شد. وقتی سیگار را ترک می کنید جریان خون بدن شما افزایش می یابد و مواد مغذی و مورد نیاز سلول های بدنتان راحت تر تأمین می شود.

اعتیاد به سیگار در جامعه امروز با وجود آگاهی بیشتر مردم در مورد مضرات آن شدت بیشتری گرفته و سن‌وسال نمی‌شناسد.

از طرفی افراد زیادی در معرض دود دست دوم(دود سیگار) قرار می‌گیرند که تحقیقات نشان داده زندگی با افراد سیگاری می‌تواند ۲۰ تا ۳۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. زیرا استنشاق دود سیگار به منزله مصرف مستقیم آن تا ۸۰ نخ در روز است.

اثرات مبت ترک سیگار

بهبود سیاهی اطراف چشم

افرادی که سیگار می کشند معمولا دور چشمان آن ها سیاه می شود. این موضوع به این دلیل است که این فراد خواب شبانه روزی آن ها به هم خورده است.

طبق پژوهش های انجام گرفته ثابت شده است که افرادی سیگاری حدود ۵ برابر افراد غیر سیگاری از بی خوابی گله مند هستند و حتی بعد خواب شبانه ی کافی خستگی آن ها رفع نمی شود! این افراد به دلیل رفع نشدن خواب شبانه ی آن ها زیر چشمشان گود و دورش سیاه می شود.

در ابتدای دوره ی درمان ممکن است سیاهی دور چشم فرد بدتر از زمانی بشود که فرد سیگار می کشد! این موضوع به این دلیل است که فرد هنگام سیگار کشیدن به دلیل تأمین نشدن نیکوتین مورد نیازش، ریتم خواب شبانه روزی اش به هم می ریزد و باعث تشدید سیاهی دور چشم می شود.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

اما بعد از مدتی هنگامی که ترک سیگار دائمی و ثابت شد، این سیاهی های دور چشم کم کم ناپدید و رفع می شوند و فرد به خواسته خود که زیبایی است می رسد.

از سوی دیگر بعضی از افراد که به خشکی چشم یا بعضی از آلرژی های خاص مبتلا هستند، دود سیگار باعث ناراحتی و قرمزی چشمانشان می شود که این موضوع هم با ترک سیگار از بین می رود.

دهان و دندان بعد از ترک سیگار

اکثر افرادی که سیگار می کشند دارای دندان های زرد و بد ریختی هستند. افراد سیگاری هر چقدر هم مسواک بزنند نمی توانند دندان هایشان را به مانند گذشته کنند.

البته خمیر دندان هایی در بازار وجود دارند که مخصوص افراد سیگاری هستند اما باز هم استفاده از این خمیر دندان ها باعث سفیدی زیاد دندان ها نمی شود.

تنها راهی که برای این افراد می ماند، ترک کردن سیگار است.

همچنین دهان افراد سیگاری نسبت به دیگر افراد عادی، برای جرم گرفتگی دندان ها مستعدتر هستند که همین موضوع می تواند باعث افزایش احتمال مبتلا به بیماری های مختلف لثه از جمله عفونت لثه شود.

از طرفی دیگر کاهش اکسیژن خون در افراد سیگاری باعث می شود وقتی که آنها به عفونت لثه مبتلا شدند، عفونت آنها دیرتر ترمیم شود.

بیماری های لثه از شایع ترین بیماری هایی است که در افراد سیگاری به وجود می آید و باعث از بین رفتن دندان می شود.

از مضرات دیگر سیگار کشیدن برای دهان، بوی بسیار بد و غیر قابل تحمل آن است که باعث پایین آمدن شخصیت انسان می شود که می تواند خود و دیگران را مورد آزار و اذیت قرار دهد.

همچنین این افراد اگر روزی روزگاری به دنداپزشکی مراجعه کنند، آمپول بی حسی که دندانپزشک به آنها تزریق می کند، آن اثر مورد نیاز را ندارد و معمولا در اکثر افراد بعد از تزریق بی حسی، باز هم درد را احساس می کنند.

درمان تمام موارد گفته شده چیزی نیست جز سیگار! شما با ترک سیگار می توانید از بیماری های مختلفی مانند پریودنتال که باعث از دست دادن و افتادن دندان می شود، جلوگیری کنید.

همچنین با ترک سیگار می توانید لکه های به وجود آمده روی دندان هایتان را رفع کنید و دندان های سفید و زیبایی را بسازید.

با به وجود آمدن دندان های سفید و تمیز می توانید یک لبخند زیبا برای خودتان درست کنید که می تواند در اعتماد به نفس و جایگاه اجتماعی شما تاثیر بسزایی داشته باشد که یکی از مهم ترین موارد تغییرات چهره بعد از ترک سیگار، همین مورد است.

تغییرات پوستی بعد از ترک سیگار

در این قسمت می خواهیم در مورد یکی از مهم ترین تغییرات چهره بعد از ترک سیگار صحبت کنیم.

درست است در تمام افراد بالاخره بعد از گذشت سال ها و بالا رفن سن، چروکی پوست به وجود می آید؛ اما در افراد سیگاری این موضوع بسیار زودتر از موعد اتفاق می افتد و باعث پیری زودرس می شود. در درون پوست، پروتئینی به کلاژن وجود دارد. حال سوال این است، وظیفه ی این پروتئین چیست؟

این پروتئین وظیفه ی کشسانی پوست را بر عهده دارد. در دود سیگار بیش از ۵۰۰۰ ماده شیمیایی و سمی وجود دارد که این کلاژن های پوست را از بین می برند و باعث شل شدن، افتادگی و چروک شدن پوست می شود.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

اکثر افرادی که طی سالیان سال به طور مداوم سیگار کشیدن را ادامه داده اند، به طور میانگین ۱۵ سال بزرگتر از سن واقعی خودشان نشان می دهند.

دود سیگار باعث کاهش خون رسانی به پوست می شود و این موضوع باعث شده است اکثر افراد سیگاری رنگ صورتشان به خاکستری یا زرد متمایل شود که به اصطلاح به آنها رنگ پریده می گویند. همچنین کسانی که سیگار می کشند زخم هایشان با تاخیر بهبود پیدا می کنند.

کسانی که ۱۵ دقیقه سیگار می کشند بدنشان به مدت یک ساعت در اکسیژن رسانی ضعیف می شود.

با ترک سیگار می توان بسیاری از ضرر هایی که سیگار کشیدن به ما وارد کرده است را جبران نمود اما بعضی از ضرر ها هستند که تنها ترک سیگار نمی تواند آنها را رفع کند.

عوارض ترک سیگار ناگهانی

وقتی وابستگی بدن به نیکوتین ارضاء نشود، بدن برای تحمل این موقعیت واکنشی همچون حالات آنفولانزا نشان می‌دهد.

دلیل این امر اثرگذاری بالای سیگار بر تمامی سیستم و بخش‌های مختلف بدن است. اما این عوارض موقتی هستند و شما با کمی مدارا می‌توانید اثرات ناشی از آن را تحمل کنید.

رایج‌ترین عوارض ترک سیگار عبارت‌اند از:

  • سرفه
  • سردرد
  • گلو درد
  • ناامیدی
  • افسردگی
  • حالت تهوع
  • افزایش اشتها
  • ‌خشکی دهان
  • افزایش وزن
  • خشم زیادی
  • تحریک پذیری
  • عدم تمرکز کافی
  • بی‌خوابی و بی‌قراری
  • سوزن سوزن شدن دست و پا

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

با افزایش سن وضعیت جسمانی فرد دچار تغییرات زیادی می‌شود. از همین‌رو ترک‌سیگار در سن بالا می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

حتی برخی افراد معتقدند ترک‌سیگار در سن بالاتر از ۶۰ سال به صلاح نیست. اما باید بدانید رها شدن از وابستگی به نیکوتین در هر سنی به سلامت شما کمک می‌کند.

اگر با سن بالا تصمیم به کنارگذاشتن سیگار گرفته‌اید حتما این کار را زیر نظر روانشناس ترک اعتیاد و یک پزشک عمومی انجام دهید تا وضعیت روانی و جسمانی شما به‌طور دقیق کنترل شود. در این صورت با عوارض ترک سیگار در سن بالا مواجه نمی‌شوید.

آن‌ها عبارت‌اند از:

ترک سیگار در سن بالا به مراقبت بیشتری نیاز دارد. بهتر است بروز هر نوع علائم غیرمعمول را به پزشک اطلاع دهید.

  • سوء تغذیه
  • مشکلات شناختی
  • انزوا و گوشه‌گیری
  • بروز درد عضلانی
  • اختلال در خواب
  • احساس اضطراب مداوم
  • ضعف و خستگی مفرط

۱۵ روز بعد از ترک سیگار

چند ساعت پس از ترک سیگار

۸ ساعت پس از ترک سیگار

پس از ۸ ساعت، مونوکسید کربن در خون کاهش یافته و به سطح طبیعی باز می گردد. این به مولکول های اکسیژن فضای بیشتری می دهد و محتوای اکسیژن خون عادی تر می شود .

احساس خواهید کرد که کم تر خسته میشوید و اکنون به ازای هر نخ سیگاری که نکشید ۵ تا ۷ دقیقه عمر خود را افزایش می دهید.

۲۴ ساعت پس از ترک سیگار

اکنون خطر حمله قلبی کاهش خواهد یافت .اگر در گذشته روزی یک پاکت سیگار میکشیدید، الان میتوانید صد کرون پسنداز کنید.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

۷۲ ساعت پس از ترک سیگار

اکنون ریه هایتان در حال بهبود هستند و ظرفیت ریه ها در حال افزایش است.

هوس به نیکوتین و مشکلات هنگام پرهیز ممکن است در حال حاضر قوی تر شده باشد، اما اگر استقامت داشته باشید، در روزهای آینده احساس بهتری خواهید داشت .مشکلات معمولاً پس از چند هفته کاملاً از بین می روند.

چند هفته پس از ترک سیگار

۲-۱۲ هفته پس از ترک سیگار

هفته پس از ترک سیگار
گردش خون و ظرفیت ریه شما اکنون به قدری بهبود یافته است که حرکت با سرعت بالا آسان‌تر به نظر می‌رسد. همچنین گردش خون در مهره‌ها ی کمر تان را افزایش داده‌اید و در نتیجه خطر مشکلات کمر را کاهش داده‌اید.

پوست شما اکنون شروع به بازیابی رنگی شفاف و قرمز خود کرده است. کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری لثه و بهبود یافتن بهتر وجود دارد.

حواس چشایی و بویایی شما دوباره زنده شده است، بنابراین طعم غذا و نوشیدنی ها را بهتر متوجه خواهید شد.

اگر شما یک زن هستید، در صورت تمایل احتمال باردار شدن شما افزایش خواهد یافت.

گردش خون شما بهبود یافته است .اگر مرد هستید، این موضوع می تواند نعوظ شما را تقویت کند.

ماه ها پس از ترک سیگار

۴-۶ ماه پس از ترک سیگار

مژک های نای شما اکنون باید سالم باشند و اکنون تمام وقت برای تمیز کردن ریه ها کار کنند. اکنون شما سرفه و مخاط کمتری دارید.

اکنون بدن در حال ترمیم آسیب های ناشی از سیگار کشیدن در رگ های خونی است. خطر لخته شدن خون بسیار کمتر از زمانی است که سیگار می کشید .

احتمالاً نسبت به زمانی که سیگار می کشید احساس هوشیاری بیشتری می کنید.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

سالها پس از ترک سیگار

۱ سال پس از ترک سیگار

شما دیگرمعتاد به نیکوتین نیستید.

اکنون خطر باریک شدن رگ های خونی و حمله قلبی را به نصف کاهش داده اید .سیستم ایمنی شما بهبود یافته است و می تواند راحت تر در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری ها مقاومت کند.

خطر ابتلا به آلرژی و التهاب دستگاه تنفسی به طور قابل توجهی کمتر است.

بدن شما توانسته است زخم معده را سریع تر درمان کند و خطرعود زخم معده را کاهش داده اید.

در سال گذشته، شما از هزاران سم دوری کرده اید. بسیاری از آنها سرطان زا هستند.

اگر روزی یک بسته ۲۰ عددی سیگار می کشیدید، شما:

  • ۱۰۰۰ ساعت صرف جویی کرده اید که قبلا صرفه سیگار کشیدن میکردید.
  • ترک بیش از ۵۰۰۰نخ سیگار.

۵ سال پس از ترک سیگار

دیگرخطرافزایش خونریزی مغزی را ندارید.

اگر سلول‌های بدن شما پیش‌ساز سرطان باشند، اکنون فرصت‌های بهتری برای بهبود دارند. خطر ابتلا به سرطان را در موارد زیر به میزان قابل توجهی کاهش داده اید:

  • دهان
  • گردن
  • گلو
  • مثانه
  • کلیه ها
  • دهانه رحم
  • پانکراس

اگر قبلا روزانه ۲۰ نخ سیگار می کشیدید، اکنون حدود ۳۵۰۰۰ نخ سیگار را ترک کرده اید.

۱۰ سال پس از ترک سیگار

اکنون خطر ابتلا به سرطان ریه را به نصف کاهش داده اید.

اگردرگذشته روزی ۲۰ نخ سیگارمی کشیدید شما:

  • یک سال صرف جویی در زمان کرده اید، زمانی‌ که قبلا صرفه سیگار کشیدن میکردید.
  • حدود ۷۰۰۰۰ نخ سیگار را ترک کرده اید.

شما به طور قابل توجهی سلامت خود را بهبود بخشیده اید. اگر پولی را که قبلاً برای سیگار کشیدن خرج میکردید پس انداز کنید، طی ۳۰ سال آینده چند صد هزار کرون پس انداز خواهید کرد.

تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید