محمد اسماعیل اکبری، فوق تخصص جراحی غدد و سرطان گفت: ۴۰ درصد از سرطان ها قابل پیشگیری است و در مجموع حدود ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد.

 ۴۰ درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری است

به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، محمد اسماعیل اکبری فوق تخصص جراحی غدد و سرطان اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و خود افراد در ابتلا به این بیماری نقش تعیین کننده‌ای دارند.

او افزود: در مجموع حدود ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد که امروزه بخش قابل توجهی از آن در جوامع شایع است و مردم آن‌ها را می‌شناسند.

اکبری ادامه داد: گونه‌های مختلف بیماری سرطان با علائم و نشانه‌های مختلفی در جامعه بروز می‌کنند که شایع‌ترین این نشانه‌ها بروز یک توده و یا غده است که در هر عضو از بدن می‌تواند نمایان شود.

این فوق تخصص جراحی غدد و سرطان افزود: تنها در سرطان خون بحث غده و توده مطرح نیست، بلکه در این رابطه تغییرات سلولی در جریان خون، مغز استخوان و گاهی اوقات در غدد لنفاوی نمایان می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: به طور کلی بروز کم خونی‌های بی دلیل در افراد، غده‌های قابل لمس، ترشحات غیر طبیعی، تغییر عادت‌ها و ظاهر انسان از نشانه‌های بروز بیماری سرطان در افراد محسوب می‌شوند.

او ادامه داد: هیچ تستی به عنوان تست غربالگری، آزمایش خون، عکسبرداری و ... وجود ندارد که مشخص کننده بروز بیماری سرطان در فرد باشد. حتی سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان، نمی‌تواند دال بر ابتلای اعضای دیگر خانواده به این بیماری باشد.

اکبری گفت: گاهی اوقات برحسب ضرورت و برنامه ریزی‌های ملی غربالگری‌های ویژه‌ای را برای برخی از سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ و سرطان سینه طراحی می‌کنیم.

نظام ثبت سرطان در کشور بالینی نیست

این فوق تخصص جراحی غدد و سرطان تاکید کرد: سالیانه حدود ۱۵۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور ثبت می‌شود. ایراد نظام ثبت سرطان کشورمان این است که این اقدام بالینی نیست؛ یعنی وجود بیمار سرطانی را ثبت می‌کنیم، اما مرحله مراجعه بیمار به پزشک و آغاز درمان را ثبت نمی‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی گفت: طی ۱۰ سال گذشته وضعیت کشور در خصوص شاخص نسبت مرگ به بروز یک نوع از سرطان‌ها بسیار مطلوب شده و این نشانگر آن است که همکاران من در خصوص نگهداری از بیماران مبتلا به سرطان وظایفشان را به خوبی انجام می‌دهند. از طرفی افزایش آگاهی هموطنان و وجود امکانات در شهرهای کوچک برای تشخیص‌های زودرس بیماری نیز در بهبود این شاخص موثر بوده است.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

آیا این خبر مفید بود؟
۰ ۰
کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید