در گزارش زیر طرز تهیه قیمه چرخ کرده را به شما آموزش می‌دهیم.

آموزش پخت قیمه با گوشت چرخ کرده

به گزارش سلام نو، شاید آبگوشت یا عدس پلو و حلیم از معروف‌ترین غذاهای سفره عاشورا باشند و در بسیاری از شهرها به عنوان نذری ماه محرم شناخته شده باشند، اما در بعضی از شهرهای ایران سفره نذری محرم با غذاهای دیگری چیده می‌شود. لاهیجانی‌ها، روشی متفاوت را برای پخت خورشت قیمه به کار می‌گیرند و نذر پخت قیمه چرخ کرده را در ماه محرم ادا می‌کنند. طرز تهیه این خورشت مجلسی نذری را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان

گوشت چرخ کرده (گوسفندی یا مخلوط) دو کیلو
لپه خام سه لیوان
پیاز سه عدد
رب گوجه فرنگی هفت تا ۱۰ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۱۰ عدد
لیمو عمانی ۱۲ عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده نصف فنجان
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان

حتما خودتان هم می‌دانید که پیاز داغ فراوان، یکی از رازهای پخت خورشت قیمه مجلسی است. حالا که می‌خواهید قیمه چرخ کرده را در سفره نذری‌تان بگذارید، باید به فکر لعاب‌دادن و خوش‌طعم شدن این خورشت هم باشید. پس قبل از هر کاری پیازها را مویی و نازک خرد کنید و همراه با روغن در تابه داغ شده بریزید.

وقتی پیازها خوب طلایی شدند، گوشت چرخ کرده را به آن‌ها اضافه کنید. بعد از تفت دادن گوشت، رب، زردچوبه و نمک را هم اضافه کنید.


لپه‌ها را در آب جوش بریزید و وقتی کف کردند، آن‌ها را در آبکش صاف کنید. وقتی رب گوجه‌ای که به گوشت اضافه کرده‌اید خوب سرخ شد، دارچین و لپه‌ها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد از سه-چهار دقیقه، هشت لیوان آب روی مواد بریزید. وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید. در همین فاصله لیمو عمانی‌ها را سوراخ کنید و در آب جوش بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه آب لیموها را صاف کنید و آن‌ها را در قابلمه خورش بریزید.

یک ساعت بعد، یعنی زمانی که آب خورش کمی جمع شد و مواد در کنار هم پخته شدند، زعفران، گلاب و شکر را اضافه کنید. نیم ساعت بعد از اضافه کردن این مواد، می‌توانید خورش را سرو کنید. البته اگر می‌بینید که هنوز بیش از اندازه آبدار است، می‌توانید زیر غذا را زیاد کنید تا آب خورشت کمی جمع شود.

در همین فاصله سیب‌زمینی‌ها را به شکل خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا با کمک‌شان خورشت نذری‌تان را تزیین کنید.

نکات پخت قیمه چرخ کرده مجلسی

سیب‌زمینی‌ها را تا آنجا که می‌توانید باریک و با ارتفاع حدودا سه سانتی‌متر خرد کنید. از ریختن چیپس خلالی روی خورشت پرهیز کنید. خورشت قیمه مجلسی بخشی از مزه خوبش را مدیون سیب‌زمینی سرخ کرده است.

دارچین و گلاب را می‌توانید از این دستور حذف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، قیمه نذری بدون عطر دارچین و بوی گلاب چیزی کم خواهد داشت.

گلاب را خیلی زود به غذا اضافه نکنید. پانزده دقیقه تا نیم ساعت قبل از پایان پخت، بهترین زمان اضافه کردن گلاب است.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید