متخصص تغذیه درخصوص ارتباط مصرف بیش از حد قند و افزایش فشار خون بدن توضیح داد.

اثرات مخرب مصرف زیاد قند بر فشار خون

به گزارش سلام نو به نقل از ایسکانیوز ، سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت: یکی از راه‌های غیرمستقیم دریافت شکر و قندها و انباشت آنها در بدن، از طریق مصرف تولیدات متنوع صنایع غذایی از قبیل سس‌ها، غذاهای آماده، کنسروهای مختلف، تنقلات، گوشت‌های فراوری‌شده است که به مقدار قابل توجهی کربوهیدرات به جیره غذایی روزانه مصرف کنندگان انتقال می‌دهد که اصلا به چشم نیامده و به حساب آورده نمی‌شود. وی افزود: کربوهیدرات‌ها عامل بروز و شیوع بیماری‌ها هستند و برمبنای یافته‌های تعداد زیادی از اندیشمندان و پژوهشگران در کشورهای مختلف جهان، گرایش به مصرف زیاد از حد مجاز قند و شکر در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای غنی و فقیر شرقی و غربی زمینه ساز و عامل مهمی در بروز و شیوع انواع بیماری‌های سوخت و سازی غیر واگیر مزمن هستند. مظهری ادامه داد: بارزترین آنها بیماری اضافه‌وزن و چاقی و پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختالالت عملکرد کبد بوده و حتی تعداد زیادی از انواع سرطان‌ها را نیز به کربوهیدرات‌ها نسبت داده‌اند. دانشمندان در قبال تک قندی‌ها و دو قندی‌ها به ساکارز و فروکتوز که طعم شیرین بیشتری به نسبت گلوکز دارد هشدار داده و می‌دهند. مظهری با بیان اینکه برمبنای توصیه سازمان جهانی بهداشت یک فرد رشد یافته با وزن متناسب نسبت به قدش یعنی BMI در محدوده 18.5 تا 25 حدوداً به 25 تا 30 گرم قند در روز نیاز دارد که معادل 5 قاشق مرباخوری شکر می‌شود تاکید کرد: ولی متأسفانه همه ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از 120 تا 150 گرم کربوهیدرات به صورت (قند و شکر ) یعنی دو تا سه برابر میزان توصیه شده دریافت می‌کنیم. با خوردن فروکتوز چه اتفاقاتی در بدن رخ می‌دهد؟ متخصص تغذیه گفت: برخلاف گلوکز، فروکتوز خیلی سریع جذب و در مسیر جریان خون به حرکت درآمده و به درون تمامی سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های کبدی راه پیدا می‌کند. سپس کبد شروع به تولید چربی و ذخیره آن کرده و قسمتی از آن را به جریان خون انتقال می‌دهد که طی فرایندهای درهم‌تنیده‌ای موجب افزایش فشارخون می‌شود. انباشت زیاد چربی در جریان خون با رسوب و نفوذ در مخاط رگ‌های خون رسان، حالت کشسانی آنها را کمتر کرده ، فشار مضاعفی را به قلب و کلیه‌ها وارد و عملکرد آنها را از حالت عادی خارج میکند. وی گفت: از طرف دیگر افزایش میزان مولکول‌های قند در خون، مشکالت فراوان دیگری را به وجود می‌آورد بطوری‌که تأثیرات زیانباری را در چرخه سوخت وساز بدن پدیدار آورده و تمامی این تغییرات نهایتا به بروز سندرم متابولیک ختم می‌شود که علائم بارز آن شامل انباشت چربی زیاد در محیط شکم، افزایش فشارخون، افزایشتری گلیسیرید خون و کاهش سطح HDL کلسترول و افزایش قند خون است.

کد خبر: 55163127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 0 =

    پربازدید

    پربحث

    آخرین اخبار